Predrag Kon (foto:Tanjug / SAVA RADOVANOVIC)

“Zdravstveni sistem je pod ogromnim iskušenjima i neverovatnim pritiskom, ovo može da se meri samo sa ratnim stanjem”, rekao je Kon za TV Prva.

Govoreći o povećanju cena PCR testova, on je naveo da je to očigledno ekonomska stvar, ali ima i funkciju odvraćanja, jer oni koji to žele da urade samo zbog putovanja mogu i da odustanu.

“Razmišljanje o ceni nije u fokusu jednog epidemiologa”, rekao je Kon, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone.

On je rekao da uvek govori da je aspekt medicinskog dela Kriznog štaba i političkog “po prirodi stvari suprotan”.

“Ali da se razumemo, u istom smo Kriznom štabu. Ono što izlazi iz svega toga je na kraju krajeva ipak zajednička odluka. Ali mora da se shvati da će uvek medicinski deo biti uzdržan ako te odluke nisu potpuno u skladu sa onim što predlaže”, rekao je Kon.

On je rekao i da “ako neko misli da medicinski deo Kriznog štaba živi pod diktatom, grdno se vara, jer to nije istina”.

“Same sednice nisu prijatan događaj. Ali mora da se shvati da smo svi na istom zadatku. Jasno je da su potpuno suprotni aspetki – neko čuva privredu ove zemlje, neko čuva zdravstvo neko čuva…”, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, vakcina nije “čarobni štapić”, iako je vrhunac medicinske nauke i podići će kolektivni imunitet ali moraćemo da i dalje živim sa njegovim prisustvom.

On je naveo da će primiti vakcinu protiv kovida-19 za koju naša nadležna agencija za lekove kaže da je bezbedna i da je to jedini kriterijum.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime