On je u izjavi Srni istakao da Komšić kao da je zaboravio da je rat u BiH završen 1995. godine i ponaša se kao neko ko misli da ima pravo da srpsku zastavu nipodaštava “kao da je to zastava protivnika a ne jednog od tri konstitutivna naroda BiH”.

“Na taj način Komšić svojim postupcima ne samo da vređa srpski narod i Republiku Srpsku, već nipodaštava čitavu BiH koja je zasnovana na dejtonskim principima”, rekao je Anđelković.

On je podsjetio da ti principi podrazumijevaju ravnopravnost dva entiteta i tri naroda u BiH.

“Nipodaštavajuđi srpski narod, on pokazuje da je spreman, takođe, da nipodaštava i hrvatski narod, a samim tim priznaje da je u funkciji bošnjačkog hegemonizma i sarajevske ideje nametanja unitarne BiH”, rekao je Anđelković.

Prema njegovim riječima, ovakvi potezi Komšića nisu za smijeh ni za šalu, jer je tragikomedija koja može da se pretvori u tragediju.

“To je nešto što pokazuje namere bošnjačke elite kojoj zapravo služi Komšić da potpuno podrede srpski i hrvatski narod i da ih pretvore u nacionalne manjine i da BiH transformišu da u nekakvu islamsku državu gde bi hrišćani bili raja”, rekao je on.

Anđelković je napomenuo i da Komšić takvim potezima ne donosi dobro ni Bošnjacima jer, kako je rekao i njih gura u tragediju.

“Mislim da bi na ovakve postupke morala da reaguje i bošnjačka javnost jer to je prizivanje velikih nevolja za BiH”, rekao je on.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić juče je na pitanje novinara ko sklanja zastavu Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH ironično odgovorio da to čine on i Šefik DŽaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH.

“DŽaferović ide sa lijeve strane, ali kada se ugase svjetla u Predsjedništvu BiH. A ja idem sa desne. Pa onda ko prije stigne do te zastave da je skloni”, rekao je Komšić nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime