“Mi iz Srbije i Beograda možemo samo da mu zahvalimo što nas je učvrstio i ubrzao u realizaciji ideje da Srbija proglasi dan srpske zastave koji će se svečano i dostojanstveno obeleževati na svim etničkim prostorima gde Srbi žive – u Hravatskoj, u BiH, u Crnoj Gori, u Makedoniji. I to bi bio sav moj komentar na taj nedostojan čin jednog člana Predsedništva BiH”, rekao je Kalabić Srni.

On je dodao da Komšićev čin neće pokolebati predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Hrvatski član Predsedništva, izabran bošnjačkim glasovima, koji je mislio da će komentarom oko iznošenja srpske zastave u Predsedništvu u Sarajevu pokolebati Dodika, koji je izabran srpskim glasovima, u tom naumu se teško prevario”, kaže Kalabić.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić juče je na pitanje novinara ko sklanja zastavu Republike Srpske u zgradi Predsjedništva BiH ironično odgovorio da to čine on i Šefik DŽaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH.

“DŽaferović ide sa lijeve strane, ali kada se ugase svjetla u Predsjedništvu BiH. A ja idem sa desne. Pa onda ko prije stigne do te zastave da je skloni”, rekao je Komšić nakon sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić juče je najavio da će predložiti da se uvede Dan srpske zastave koji bi slavili Srbi u Hrvatskoj, Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, kao što Albanci na Kosmetu, Bujanovcu i Preševu slave albanski državni praznik – Dan zastave.