Komemoracija će biti održana u Poslovnom centru Integra u Banjaluci (14. sprat), sa početkom u 14 časova.

Poznati biznismen Slobodan Stanković preminuo je juče u 74. godini.

Stanković je osnivač najveće građevinske firme u Republici Srpskoj “Integral inženjering” Laktaši.

Rođen je 1949. u Bosanskoj Krupi, a u Banjaluci je živio od 1957. godine.

Osnovnu i Srednju tehničku školu završio je u Banjaluci, a u Zagrebu prvi stepen na Građevinskom fakultetu. U Laktašima je 1989. osnovao preduzeće “Integral inženjering”.

Firma je do 2007. posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću, kada joj je oblik organizovanja promijenjen u akcionarsko društvo. Nakon 19 godina, Stanković je uspio da od društva sa ograničenom odgovornošću “Integral injženjering” pretvori u korporaciju koju čini više firmi sa područja Republike Srpske, FBiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. U njegovoj korporaciji zaposleno je više hiljada radnika.

U svojoj bogatoj višedecenijskoj praksi firma je pod rukovodstvom Stankovića uspješno realizovala preko 400 projekata. Između ostalog, izgradili su preko 100 km autoputeva, više od 850 km drugih puteva i preko 150.000m2  poslovnih prostora. Osim toga, iskopali su preko 20 km tunela, te položili preko 200 km vodovodnih sistema.

Iza Slobodana Stankovića ostala je supruga, dvoje djece i unučad.

Oodsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Stankovića ove godine Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, povodom Dana Republike.

Visoki zvaničnici Republike Srpske uputili su telegrame saučešćnja porodici Stankovića.