– Ovo odugovlačenja oko proglašenja izbora unosi sve veću nesigurnost i zabrinutost građana Srebrenice oko mogućih političkih utakmica i nagodbi u političkim krugovima u Sarajevu, a koje iznosi portal “Za Srebrenicu” u nastupima Ćamila Durakovića iz koalicije “Moja Srebrenica” – naglasili su u saopštenju.

Ističu da zato traže od CIK BiH da saopšte rezultate rezultate istrage da bi javnost i građani Srebrenice, ali i cijele BiH bili uvjereni u to.

– Poznato je da je CIK utvrdio konačan birački spisak na kome su se nalazili i oni kojima su kao istekle lične karte i na kome su se kao nalazili i umrli glasači. Pa to ako je tačno, nije odgovornost OIK-a, nego stručne službe CIK-a. CIK je zaključio birački spisak i poslao u izborni proces. Ako je imao saznanja zašto nije reagovao. Zapisnici sa biračkih odbora i izjave članova biračkih odbora jasno potvrđuju da nepravilnosti u izborima u Srebrenici nije bilo. Zato  koalicija “Zajedno za Srebrenicu” koju čine sve srpske partije u Srebrenici traži da se donese odluka od strane CIK-a BiH o potvrđivanju izbora u Srebrenici – naglasili su iz koalicije “Zajedno za Srebrenicu”.

Naglasili su da su izjave dali 150 članova biračkih odbora – Srba i Bošnjaka.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime