Kako je ranije najavljeno, protestni skup počinje na Andrićevom vencu, a građani će ići do Trga republike, a zatim do RTS. Šetnja bi trebalo da bude okončana ispred Crkve Svetog Marka, paljenjem sveća za Olivera.

Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, rekao je da će pre protestnog skupa biti položeno cveće na grob Olivera Ivanovića na Novom groblju u Beogradu, kao i da se očekuje prisustvo svih opozicionih stranaka i pokreta, ali bez stranačkih obeležja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Na protestu je prisutan i Dragan Đilas, lider SSP. Na pitanje reporterke Nova.rs o tome ko je odgovoran što ubistvo Ivanovića nije dobilo epilog, Đilas je rekao:

“Odgovoran je čovek koji je napravio hajku na Olivera, koji je snimio spot, dao nalog da se spot emituje, zaštitio ljude koji su mu pretili i svojim ponašanjem sprečio da se otkriju nalogodavci i izvršioci atentata. Oliver je bio čovek koji se zalagao za normalno bavljenje politikom, i kao takav je stradao. Naša odgovornost, kao buduće vlasti u ovoj zemlji, je da otkrijemo nalogodavce. I mi ćemo to i učinit”, rekao je Đilas.

Dragan Đilas Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsećamo, lider GI SDP ubijen je pre četiri godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici. Do danas nije otkriveno ni ko je ubica ni ko je nalogodavac ovog zločina.

U Prištini se vodi sudski postupak protiv šest osoba za umešanost u ubistvo Ivanovića. Četvorica su u tom trenutku bili pripadnici Kosovske policije – Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Rade Basara i Žarko Jokanović. Na optužnici je i Silvana Arsović, koja je bila sekretarica pokojnog Ivanovića, kao i Marko Rošić, koji je prema optužnici, pratio svaki korak ubijenog lider GI SDP.

Zoran Živković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović sumnjiče se da su bili na čelu kriminalne grupe, čije je delovanje dovelo do ubistva Ivanovića.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime