skup pravda za davida

“Ton takvom vidu protesta dali su kreatori tih protesta i najbliži sufleri nesrećnog oca Davora /Dragičevića/. Tako je jedna tragična smrt zloupotrebljena za političke ciljeve, pre svega, nestrpljive opozicije u Republici Srpskoj koja bi što pre na vlast, prekim putem, ne čekajući izbore, svesni da su oni za njih potpuno neizvesni”, piše u tekstu pod naslovom “Ko i kako koristi tragičnu smrt Davida Dragičevića za destabilizaciju Republike Srpske?”.

U tekstu se podsjeća da je prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Dein Hern primio juče u Sarajevu Davora Dragičevića, oca tragično nastradalog Davida Dragičevića, koji već nekoliko mjeseci predvodi grupu “Pravda za Davida” koja protestuje na centralnom gradskom trgu u Banjaluci u iščekivanju da Tužilaštvo Srpske izađe sa informacijom “kako je nastradao David”.

“Hern je izjavio da OHR nema ulogu u konkretnoj istrazi ali da Dragičević ima pravo da očekuje temeljnu i objektivnu istragu, na čemu, svedoci smo, insistira i vlast u Republici Srpskoj”, piše u tekstu.

U tekstu se naglašava da se sa skupova organizacije “Pravda za Davida” već poručuje “da nije važna Republika Srpska već BiH pa su se tako prešle granice Republike Srpske i krenulo ka diskretnom zagovaranju i centralizacije BiH”.

“Najveću zloupotrebu ovog tragičnog događaja a i samog oca iskoristio je jedan poznati banjalučki bloger ili kako ga od milja zovu ‘medijski reketaš’ i jedan duboko isfrustrirani bivši policijski službenik koji je izbačen iz policije zbog teških prekršaja”, dodaje se u tekstu.

“Sa Davorom Dragičevićem ispred sebe oni tako završavaju svoj, ali i poslove za još neke kojima smeta stabilna i jaka Republika Srpska. Naravno, nisu usamljeni u tome. Svoje interese u tome su našle i neke ambasade u Sarajevu, neke službe iz istog grada, ali i neke nevladine organizacije i mediji poput ‘BN televizije’ i ‘Buke’ oficijelnog portala pokreta ‘Pravda za Davida’. Oni taj posao svakodnevno odrađuju jer su za to još poodavno nagrađeni i sada to moraju svojski da odrade plasirajući gomilu laži protiv aktuelne vlasti, ali i Republike Srpske uopšte, dramatično poručujući javnosti da Republika Srpska samo što nije propala priželjkujući haos”, piše u tekstu koji je objavio portal “Govori Srbija”.

Isti izvor tvrdi da “novčana sredstva pokretu ‘Pravda za Davida’ stižu na vreme i u znatnoj količini”.

“Tako se deo sredstava preliva preko dve prijedorske nevladine organizacije ‘Izvor’ i ‘Kvart’ koju sponzoriše Sorošava ispostava iz našeg regiona, zatim tu je veza na relaciji mladi banjalučki ‘tatin milioner’ i član PDP-a Draško Stanivuković koji svoj patriotizam prodaje iz ‘poršea’, ‘mercedesa’ ili ‘audija’ u zavisnosti od raspoloženja, ponosno se hvaleći da je u njegovoj luksuznoj kuću u Banjaluci spot snimala dobra prijateljica Darka Šarića, turbo folk pjevačica Goga Sekulić… Tako prijatelj pevaljke Sekulić pare prosleđuje bliskoj organizaciji ‘Restart’ a ovi dalje i do glavnog trga u Banjaluci”, tvrdi se u tekstu portala “Govori Srbija”.

Na kraju, isti izvor navodi i “Nemačku razvojnu agenciju GIZ u Beogradu koja je u momentu pokušaja rušenja aktuelne vlasti u Republici Srpskoj postala centar okupljanja za lidera PDP-a Branislava Borenovića, mladog tatinog milionera Stanivukovića, ali i nekih članova ‘Pravde za Davida'”.

“Svi zajedno u GIZ-u osmišljavaju kako destabilizovati Republiku Srpsku. To je samo jedan deo znatno šire priče o destabilizaciji Srpske”, piše u tekstu koji je objavio portal “Govori Srbija”