Foto: RTRS

– U konkretnom slučaju ne mogu govoriti kako smo glasali, jer je to zabranjeno. Konkretno radi se o procesnim razlozima, dakle ovdje se nije odlučlivalo o meritumu, da li može, treba ili ne može i ne treba nešto da se knjiži nego se radilo o klasičnom upravnom postupku. Dakle, ne radi se ni o kakvom nalogu da se nešto knjiži sutra ujutro, ili ne knjiži nego je vraćeno na ponovno odlučivanje – pojasnio je u Pečatu Knežević, da li će nakon ovih odluka Ustavnog suda BiH, lokacije – Filipovići kod Foče i kasarna u Doboju kao i ostalih 20 koliko prema odluci Predsjedništva ima vojnih lokacija na teritoriji Republike Srpske biti uknjižene na BiH.

On je i slikovito pojasnio da uknjižena imovina na BiH niti u kojem slučaju neće smanjiti omjer entiteta, ili povećati, kako je sada 51:49 između Federacije BiH i Republike Srpske.

– Dakle ne postoji mogućnost da smanji teritorija Republike Srpske. Primjer je zgrada UIO BiH koja se nalazi u Banjaluci i njeno je vlasništvo, pa nije smanjena teritorija Banjaluke i Srpske – pojasnio je on.

Knežević se dotakao i budućnosti Ustavnog suda, odnosno stranaca u njemu.

– Јa vidim budućnost Ustavnog suda onako kako kaže Ustav i Parlamentarna skupština BiH . Ako promjene, a Ustav BiH dopušta promjenu stranih kolega, onda je to budućnost Ustavnog suda. Ako ne promjene, ostaje onako kako jeste – naglasio je Zlatko Knežević, predsjednik Ustavnog suda BiH.


POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime