“Molimo sve da shvate da smo mi jedinstven sistem – od Republičkog štaba za vanredne situacije do svih građana i da samo sinhronizovano i zajednički možemo pobijediti virus korona”, rekao je Karan.
On je podsjetio da je u Republici Srpskoj i dalje na snazi vanredna situacija, koja je proglašena 16. marta zbog pandemije virusa korona.
Karan je naveo za RTRS da je proglašenje vanredne situacije podrazumijevalo angažovanje svih snaga za zaštitu i spašavanje stanovništva radi suzbijanja zarazne bolesti izazvane virusom korona.
“Moram podsjetiti stanovništvo da su te snage, prije svega, Republički štab za vanredne situacije, opštinski i gradski štabovi, jedinice i timovi Civilne zaštite, jedinice i timovi svih ministarstava, štabovi za vanredne situacije, jedinice i timovi svih privrednih društava, posebni štabovi, te jedinice i timovi svih hitnih i posebnih službi, kao što su sve medicinske, veterinarske, vatrogasne službe i posebno svi građani Republike Srpske”, rekao je Karan.
Svi skupa, kaže on, predstavljaju snage za zaštitu Republike Srpske čiji je osnovni zadatak sprečavanje i suzbijanje širenja virusa korona.
“Ovo je zajednički zadatak svih u Republici Srpskoj, institucija i svih njenih građana, sa osnovnim ciljem da se zaštite ljudski životi, a da se, u isto vrijeme, zaštiti cijela Republika, njena privreda i ekonomija”, rekao je Karan.
On je podsjetio da za aktivnosti svih snaga za zaštitu i spasavanje stanovništva od širenja zaraznih bolesti, postoji jasan zakonski okvir, a njegova funkcija jeste zaštita života i Republiku Srpske. 

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime