Nema detalja za šta se konkretno tereti Karan u slučaju Dragičević. Mediji navode da je zbog “lažiranja toksikološkog nalaza” stradalog mladića koji je rađen na nesertifikovanim aparatima i pokazao je da je stradali David navodno konzumirao LSD, marihuanu i alkohol , što se naknadno pokazalo netačnim.

Sam Karan u telefonskom razgovoru kaže da ništa nije pogriješio, da bi sve isto ponovo.

N1:“Sve biste isto uradili?”
Karan: “Tako je.”
N1: “A za šta Vas terete?”
Karan: “Ne znam, ne znam, ne znam, ja sam to saznao sa medija.”
N1: “Ne zna se je li obdukcioni ili toksikološki nalaz ili koji?”
Karan: “Ne znam ja ništa, vidjećemo, uglavnom pazi, ja ti kažem, tvrdim da ništa nisam pogriješio, pogrešno uradio, uradio kako ne treba, posebno ne zloupotrijebio.”

David nije narkoman i pljačkaš. David je student koji je ubijen, grčevito se bori da dokaže već šest mjeseci njegov otac Davor.

U julu je u Beču analizirao 6 cm kose njegovog sina na 200 opijata, nalaz je bio negativan.

“5.10. idem na tvoj grob, nisam bio od 40.dana. Posle toga Davor Dragičević više u ovoj državi ništa ne garantuje”, kazao je Davor Dragičević, otac stradalog Davida.

Nakon svih verbalnih sukoba, optužbi na račun stradalog mladića da je lopov i narkoman, povezivanja grupe sa stranim organizacijama, predsjednim RS Milorad Dodik kaže da je Tužilaštvo adresa za rješenje slučaja.

“Tužilaštvo je trebalo da više uloži napora i da se izbjegnu bilo kakve javne špekulacije o tome”, kazao je Dodik.

A na mnogobrojne javne špekulacije da se sprema “čišćenje Trga Krajine”, odgovara i Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH.

“Nisam bio na tim skupovima, ali ako bi krenula policija na njih da ih silom rastjeruje, ja ću biti prvi koji će stati i braniti pravo naroda”, poručio je Ivanić.

Zbunjujuće u cijelom slučaju jeste to što Republičko tužilaštvo na čijem su čelu Švraka i Bajić vode predmet protiv patoolog Karana, dok istragu o smrti mladića “sa najmanjom vjerovatnoćom da se radi o ubistvu” vodi niže Okružno tužilaštvo i tužilac Dalibor Vrećo, čije izuzeće je traženo u više navrata.