Foto: TANЈUG

Prema nekompletnim podacima ove organizacije, a na osnovu uzorka koji je nepromjenljiv, kandidati Srpske liste Vučina Јanković u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću, Srđan Vuković u Zubinom Potoku i Goran Rakić u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici dobili apsolutnu podršku birača.

Iz ove organizacije navode da su izbori za gradonačelnike u četiri opštine na sjeveru Kosova protekli bez propusta koji bi mogli ugroziti regularnost glasanja.

Oni dodaju da je zabilježeno nekoliko slučajeva “porodičnog glasanja”, a dio birača se žalio da nisu upisani u birački spisak.

Iz Srpske liste su nezvanično saopštili da su njihovi kandidati pobijedili na izborima za gradonačelnike, čime je, kako kažu, potvrđena politika privrženosti i odanosti srpskog naroda državi Srbiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je pobjedu Srpskoj listi.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine i u apsolutnim brojevima i pojedinačno, kao politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji.