Denver Nagetsi savladali su Golden Stejt sa 126:121, a ključni potez je Nikola Jokić izveo sa klupe.

Nije bio u igri kada je Denver branio poslednji napad na meču, ali ga je pročitao. Video je Jokić šta će „ratnici“ da urade, pa je vikao „Lob, lob“. Ostin Rivers ga je poslušao, došao je do pete ukradene lopte i meč je bio gotovo.

Nakon susreta Jokić je pojasnio i kako je znao za tu akciju.

“Sjajna utakmica za nas, prva pobeda u plej-ofu, pokazali smo sebi da možemo da pobedimo. Idemo rasterećenije u San Francisko, nadamo se novoj interesantnoj utakmici. Što se tiče zadnje akcije, gledali smo film i ja sam se setio u momentu, pojavio mi se samo da su imali tu postavku. Samo sam pokazao, ne znam ni kome, i desilo se da su uradili to što sam zapamtio u mojoj glavi. Možda je bilo i sreće u tom momentu”, rekao je Jokić.

Zatim je došla na red priča o čuvenom “treš toku” odnosno bockanjima i vređanjima igrača u toku meča. Ipak, Jokić je uspeo da nasmeje sve koliko ga zapravo ovo ne dotiče.

“Ne volim to. Samo želim da pobedim meč, ne pričam ni sa kim na terenu, nema “treš toka” kod mene, tako da to nisam primetio. Mislim da i oni shvataju da ja to radim, pa ne rade to. Možda i rade, ali ih ja ne slušam, da budem iskren. Kazins mi je za to rekao “Pokušao sam, ali nisi odgovarao”, ne znam da li je tada igrao u Sakramentu, Golden Stejtu ili Klipersima”, završio je efektno Jokić i tako pokazao koliko se ne osvrće na takve razgovore.

Jokić je meč završio sa 37 poena, a na kraju je rešio duel sjajnom asistencijom. Iamo je spski as i osam skokova i šest asitencija i bio je pravi kada je bilo najpotrebnije uprkos udarcu u oku koji je dožoiveo još u prvom napadu od strane Drejmona Grina.