Foto: RTRS

Jerinić kaže da je, od svih škola na području grada, objekat područne škole u Kostajnici u najlošijem stanju i da zahtijeva rekonstrukciju.

“Iako to nije u nadležnosti gradske administracije, naša djeca idu u tu školu i nastojaćemo da kandidujemo taj projekat”, naveo je Jerinić.

On kaže da bi se, u zavisnosti od doznačenih sredstava, mogao kandidovati i projekat nastavka izgradnje fiskulturne sale u Boljaniću.

“Shodno mogućnostima i visini sredstava, na sastanku u Bijeljini /zvaničnika Srpske i Srbije sa gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednica iz Srpske/ predložićemo adekvatne projekte. Sve što Vlada Srbije podrži biće dobrodošlo i mi ćemo znati to cijeniti i odužiti se”, naglasio je Jerinić.

On je rekao da je nakon nedavne posjete predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića Beogradu dobio informaciju da je prihvaćen projekat izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama pri Osnovnoj školi “Milan Rakić” Rudanka.

Jerinić je pozdravio odluku srpske Vlade i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da izdvoje sredstva za pomoć lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da je prošle godine započeta izgradnja fiskulturne sale u okviru Medicinske škole koja je uvrštena u plan Vlade Srbije za pomoć opštinama u Republici Srpskoj u iznosu od 200.000 evra.

Jerinić je zahvalio Vladi Srbije i za pomoć Doboju nakon majskih poplava 2014. godine, kada su donirana sredstva za obnovu i rekonstrukciju Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”.

Srbija će u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, saopšteno je nakon nedavnog sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem u Beogradu.

U razgovoru je potvrđeno da će biti nastavljena pomoć Srbije projektima u Srpskoj, a dogovoreno je da početkom maja u Bijeljini bude održan sastanak zvaničnika Srpske i Srbije sa gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednica iz Srpske na kojem će biti riječi o realizaciji projekata koje finansira Srbija.