screenshot

“Pada mrak, ali u Srbiji se upalilo svetlo, sve se vidi kao na dlanu, zna se ko je na kojoj strani, ko je vera, a ko nevera”, rekao je Jeremić obraćajući se okupljenim građanima na Trgu Nikole Pašića.

Rekao je i da bi bilo koji predsednik, bilo koje normalne zemlje na najavu štrajka visokog funkcionera sektora bezbednosti, reagovao tako što bi ga momentalno smenio i poslao na psihijatriju.

“Srbija je danas brod čije su kormilo zaposeli ludaci. Žele sve da nas izlude, da od Srbije naprave brod ludaka gde pametan nema izbora nego da beži. Mi nećemo da bežimo, ovo je naša zemlja, i nećemo dozvoliti da nas vode ludaci”, rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke osvrnuo se i na istoriju Srbije, ocenivši da je srpski narod, s obzirom na svoju veličinu, ostavio dubog trag.

“Mi smo narod Tesle, mi smo narod Pupina, mi smo narod Dositeja, Ive Andrića, mi smo sinovi ratnika, mi smo sinovi pesnika, mi smo sinovi prvaka sveta, i zaslužujemo bolje od Vulina i Ane Brnabić”, poručio je on.

Jeremić je citirao fancuskog pisma Viktora Igoa koji je rekao nema ničeg moćnijeg na svetu od ideje kojoj je došlo vreme.

“Ideji slobode u Srbiji je došlo vreme, mi smo ovde, idemo dalje, nikad više pognute glave, nikad više sa strahom u očima! Živela pobeda, živela sloboda, živela Srbija”, poručio je Jeremić na kraju svog obraćanja.