Foto: SRNA

Dodik je naglasio da podržava zahtjeve Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Crnoj Gori, navodeći da je donošenje spornog zakona nepotreban korak crnogorske vlasti.

“Taj zakon predstavlja neprihvatljivo uzurpiranje prava SPC, što su konstatovali i predstavnici drugih vjerskih zajednica u Crnoj Gori”, rekao je Dodik, naglasivši da će Republika Srpska i srpski narod nastaviti da podržavaju zahtjeve SPC i vjernog naroda u Crnoj Gori.

Srpski član Predsjedništva BiH zaključio je da je neprihvatljivo da se na bilo koji način uzurpiraju stečena prava SPC ma gdje ona bila.

“S toga moramo biti jedinstveni i zajedno stati protiv bilo kakvog otimanja ili skrnavljenja prava srpskog naroda i SPC ne samo u Crnoj Gori, već bilo gdje a najvažnije je da svi ti problemi budu riješni mirnim putem i dijalogom”, poručio je Dodik.

Mandić je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH što se nije saglasio sa druga dva člana Predsjedništva BiH da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dođe u Sarajevo i iskoristi tu mogućnost da, kako je naglasio, nastavi kampanju protiv srpskog naroda i SPC.

“Naš narod je u ovim djelovanjima u Crnoj Gori pokazao snagu srpske solidarnosti tako da stojimo zajedno kao jedan od Čikaga do Australije”, naglasio je Mandić.

On je izrazio i veliku zahvalnost Dodiku zbog činjenice da je stao u odbranu SPC i srpskog naroda, kao što to redovno radi kada je riječ o Srbima ma gdje god se oni nalazili.

“Ponosni smo na činjenicu što ste jedan od lidera srpskog naroda koji to svojim djelima svakodnevno potvrđujete”, poručio je Mandić.