Cvijanovic kolicioni partneri

„Zadovoljstvo je kada koalicija funkcioniše na lokalnom, kao i na republičkom nivou. Dosta toga smo uradili zajedno, napravljen je jedan katalog svih dostignuća – onoga što smo obećali, a šta uradili za Trebinje“, dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, sve što je obećano ili je urađeno ili je realizacija u toku.

Ona je naglasila da sve stranke koalicije imaju istu viziju za Republiku Srpsku i da je politički cilj jaka i stabilna Srpska, jaka svaka njena opština i grad.

Cvijanovićeva je istakla da je došlo do stabilizacije javnih finansija i da je Vlada Srpske u stanju da investira širom Republike.

„Ove godine se u Trebinju se realizuje oko tri miliona KM investicija od Vlade iz programa od 120 miliona koje se plasiraju širom Republike. U prethodnim godinama smo investirali više od 75 miliona KM u različite kapitalne projekte koji su strateški važni za Trebinje i njegove stanovnike“, dodala je Cvijanovićeva, koja je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Ona je napomenula da treba dodati i 54 miliona KM koji su plasirani preko Investiciono-razvojne banke kao podrška privredi i poljoprivredi, što je doprinijelo jačanju poslovnih aktivnosti i novoj dinamici kada je u pitanju poljoprivreda.

Cvijanovićeva je zahvalila predstavnicima svih koalicionih stranaka, dodajući da su u Trebinju napravljeni rezultati koji se ne mogu zanemariti.

„Idemo u pobjedu kao velika, ozbiljna koalicija, u kojoj su stavovi jedinstveni“, naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Gradskog odbora /GO/ DNS-a Trebinje Petar Ivanković rekao je da ovaj odbor daje iskrenu i bezrezervnu podršku zajedničkim kandidatima koalicije za predsjednika Republike Željki Cvijanović i za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Predsjednik GO SP-a Rajko Ćapin istakao je podršku socijalista zajedničkim kandidatima i izrazio zahvalnost na njihovom naporu i istrajavanju na zaštiti integriteta Srpske.

„Sve ovo govori o našem dobrom i sadržajnom koalicionom odnosu koji će proizvosti pobjedu na predstojećim izborima“, istakao je Ćapin.

Predsjednik GO Ujedinjene Srpske Mijat Šarović istakao je da je na sastanku izraženo jedinstvo koalicije u kojoj je u Trebinju i ova stranka.

„Svi očekujemo veliku i ubjedljivu pobjedu. Ujedinjena Srpska daje punu podršku svim projektima Vlade Srpske i kandidatima ove koalicije za predsjednika Republike i člana Predsjedništva“, dodao je on.

Cvijanovićeva se nakon ovoga sastala sa članstvom SNSD-a u Trebinju i podijelila članske karte novim članovima.