Kultni zbornici tekstova Duška Radovića, svojevrstan omaž voljenom gradu, Beograde, dobro jutro 1 i Beograde, dobro jutro 2 osvanuli su 2. januara, nakon dužeg vremena, u novom ruhu u izdanju Lagune. Knjige predstavljaju izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B – Beograde, dobro jutro. Beogradska radio-stanica Studio B nalazila se na najvišem, 23. spratu Palate Beograd u Masarikovoj ulici.

Prva knjiga obuhvata period od jula 1975. do novembra 1976. kada je Dušan Radović iz studija, sa tog visokog mesta, oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd, svakoga jutra u 7 sati i 15 minuta. U drugoj knjizi su Radovićeva obraćanja slušaocima u vremenu od aprila 1977. do maja 1978. godine.

Ovoj vrsti pisanja teško je i verovatno nepotrebno određivati ime i rod. Autor bi najradije i emisiju i knjigu smatrao skromnim doprinosom beogradskom folkloru, usmenom predanju Beograda našeg vremena. Kad je počeo da pozdravlja Beograd i Beograđane u julu 1975. godine, Dušan Radović nije mogao da zna dokle će stići.

Kao i sve drugo, i ovaj posao treba raditi samo dok ima smisla i završiti ga na vreme. Ograničene su naše mogućnosti da mislimo i govorimo prvi put, da naša zapažanja budu nova i mlada. Sve drugo su samo odjeci već izgovorenih misli i slika. Onima koji su imali sreću da Duškove misaone vežbe slušaju uživo i onima koji će se prvi put sresti sa njima, ovo će možda biti prilika da opet zavole Beograd, i ono beogradsko u sebi, ako je još nešto ostalo.