Dodik je rekao da je planirani početak izgradnje dionice ovog auto-puta kroz Srbiju od Sremske Rače do Kuzmina, koji je planiran za jun, dobra vijest za Republiku Srpsku, a prije svega za bijeljinski kraj.

“Ne želimo da se ta trasa završila na Savi ili Drini nego da uđe u Srpsku i dalje se kreće prema Brčkom odakle bi krak išao prema Tuzli i Sarajevu. Što se tiče Srpske, mi bismo nastavili da gradimo auto-put prema Doboju gdje smo već stigli sa auto-putem iz pravca Banjaluke. Time bismo imali spojenu Banjaluku, Bijeljinu i Beograd”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prije četiri ili pet godina ovaj projekat stavio na dnevni red i da su zajedno radili na tome.

“U junu će početi izgradnja trase u Srbiji, a mi razgovaramo sa turskom kompanijom koja gradi tu dionicu da nastavi dalje da gradi u Srpskoj. Vjerujem da ćemo sa turskom, kineskom ili bilo kojom drugom kompanijom naći dovoljno elemenata za saradnju da bi Srpska nastavila, gotovo u kontinuitetu, sa izgradnjom tog auto-puta prema Banjaluci”, kaže Dodik.

On je pojasnio da Srpska mora da usaglasi planske dokumente i da ne smije mnogo da kasni.

“Insistiram na ubrzanom pristupu tome. Ne želim da izgubimo ni trenutak u mogućnosti da to izgradimo”, rekao je Dodik.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionice auto-puta Sremska Rača-Kuzmin između Vlade Srbije, “Puteva Srbije” i turske kompanije “Tašjapi” potpisan je 19. decembra prišle godine u Beogradu.

Ranije ja nejavljeno da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić početak radova na toj dionici otvoriti zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime