IZ MINUTA U MINUT: Putin stiže u Srbiju, sastanak i sa Dodikom (FOTO/Prenos na RTRS

U zvaničnu posjetu Srbiji, četvrti put, dolazi predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.
Vladimir Putin (Foto: Sputnik / Natalya Seliverstova) -

Vladimir Putin (Foto: Sputnik / Natalya Seliverstova)

Danas će se u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Posjetu Putina Srbiji pratite iz minuta u minut:

09.47 – Sudeći prema servisu za praćenje letova u svijetu “Flajt radar”, predsjednički avion Vladimira Putina poletio je sa aerodroma Vnukovo u Moskvi ka Beogradu i trenutno je iznad Belorusije.

Poletio Putinov avion za Beograd (Foto© flightradar24.com)

Poletio Putinov avion za Beograd (Foto© flightradar24.com)

09.45 – Za vrijeme posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji biće potpisan 21 sporazum i memorandum o razumijevanju, od čega će čak trećina biti iz oblasti inovacija i digitalizacije.

Plan posjete predsjednika Rusije:

Prva precizna satnica za javnost je u 12.45 časova kada je predviđena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, a u 13.05 časova planiran je sastanak u užem formatu Vučića i Putina.

U 14.05 časova planiran je sastanak delegacija Srbije i Rusije, a u 15.00 časova ceremonija razmjene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika.

Za 15.15 časova predviđena je ceremonija na kojoj će Putin uručiti Vučiću Orden Aleksandra Nevskog.

Izjave za medije Vučića i Putina planirane su za 15.20 časova.

Od 18.15 do 18.45 časova predviđen je obilazak Hrama Svetog Save.

Sinoć je u Beograd doputovao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Mjere obezbjeđenja podignute su na najviši nivo, angažovano je više od sedam hiljada pripadnika bezbjednosnih službi, a u prestonicu Srbije doputovali su i ruski bezbjednjaci.

Moskva je potvrdila da će jedna od tema biti i produžetak gasovoda “Turski tok”, a i potpisivanje više bilateralnih sporazuma. Vučić je u intervjuu agenciji “Tas” istakao da je Srbija pouzdan partner Rusiji, jer kad nešto kaže, to i uradi. Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić kaže da njegov dolazak ne mora da znači narušavanje odnosa sa Evropskom unijom.

Zvaničnu posjetu Putina Beogradu i u međunarodnim krugovima vide kao jedan od najznačajnijih političkih susreta, u trenutku kada je sve bliža mogućnost direktnog angažmana vodećih sila u rješavanju kosovskog problema, prenosi Sputnjik.

Na programu i portalu RTRS-a, danas možete da pratite detalje Putinove posjete Beogradu.