Foto: Twitter

18.32 – Imamo sporazum u ruci, koji nam daje priliku da ekonomski još više cijeli region napreduje, izjavio je za Tanjug iz Vašingtona ministar finansija Siniša Mali, posle potpisivanja sporazuma između Beograda i Prištine u prisustvu američkog predsjednika Donalda Trampa.

18:22 – Vučić: Odličan sastanak sa Trampom

– Odličan sastanak sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Ovalnoj sobi – napisao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

18.21 – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je američkog predsjednika Donalda Trampa da posjeti Srbiju.

18.13 – Vučić: Postoji mnogo razlika, ovo je veliki korak naprijed

Predsjendik srbije Aleksandar Vučić izjavio je da između Beograda i Prištine postoji mnogo razlika, ali da je ovo veliki korak naprijed, prenosi Rojters.

17.57 – Potpisan sporazum u Bijeloj kući

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer samoproglašenog Kosova Avdulah Hoti potpisali su u Bijeloj kući sporazum sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom o normalizaciji ekonomskih odnosa.

17.50 – Tramp: Postignut prodor ka ekonomskoj saradnji

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je u Bijeloj kući da su Beograd i Priština posvećeni ekonomskoj normalizaciji i da je postignut prodor ka ekonomskoj kooperaciji, prenosi Rojters.

17:08 – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na sastanak u Bijelu kuću. 

View this post on Instagram

Poslednja provera pred potpisivanje.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

17:06 – Јoš nije počeo sastanak u Bijeloj kući.

Reporter RTS-a iz Vašingtona javlja da sastanak u Bijeloj kući još nije počeo.

Prije nekoliko minuta ispred hotela u kome je odsejla prištinska delegacija i dalje stoji kolna vozila koja nije krenula ka Bijeloj kući.

Iz albanskih izvora se saznaje da dio albanske delegacije nije zadovoljan sporazumima i da su odložili odlazak u Bijelu kuću.

Srpska delegacija je krenula ka Bijeloj kući.

——————–

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti potpisaće dogovorene ekonomske sporazume u prisustvu Trampa. U dokumentu nema tačke o uzajamnom priznanju.

Predsjednik Tramp će nakon toga održati sa njima kratak sastanak u Ovalnoj kancelariji.

Kada je riječ o rasporedu za danas, Vučića očekuje i susret sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom.

Ne zna se šta će biti teme razgovora, ali se očekuje da će Vučić pomenuti zaštitu crkvenih imanja na KiM i da će podsjetiti Pompea da Priština već godinama nije sprovela u djelo ono što je potpisala u Briselu, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

Vučić je sinoć rekao novinarima da bi mogao da se očekuje dobar sporazum.

Poslije jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Prištine u Bijeloj kući Vučić je rekao da je odbio tačku koja govori o međusobnom priznanju i da se ona više neće pojavljivati u dokumentima.

Premijer samoproglašenog Avdulah Hoti izjavio je nakon sastanka da je postignut napredak u ekonomskim pitanjima.

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri pozdravio je napore Beograda i Prištine i poručio da ekonomska normalizacija znači posao za mlade, nove investicije, stabilnu i jaku ekonomiju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime