Na taj broj narodne podrške, za koju sam siguran da će ostati, ove godine očekujem i velik broj glasova onih koji su vjerovali Dodiku, a on ih je prevario i razočarao, obećavajući nezavisnost Republike Srpske, fabrike, investicije. . . Rekli su mi da neće dozvoliti da i četvrti put budu prevareni”, rekao je za portal “Srpskakafe” član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Ivanić je rekao da na izborima očekuje više od 320.000 glasova, što je i više nego dovoljno za pobjedu.

“Uvjeren sam i da će Vukota Govedarica pobijediti. Njegov protivkandidat je vrlo slab, nekonzistentan i doživljava se isključivo kao puko sredstvo gospodina Dodika”, kaže Ivanić.

Što se tiče izbora za Narodnu skupštinu RS, Ivanić kaže da će tu biti poprilično tijesno. Ali da i u Savezu za pobjedu, kao i u SNSD, znaju da sve zavisi od pobjede na dvije čelne funkcije.

Najavio je da, ako SZP formira većinu, treba odmah da se počne sa izgradnjom potpuno drugog društva.

“Da ne bude – otišli jedni, došli drugi, a isto se ponašaju, samo se drugačije zovu. Ne. To mora biti potpuno drugačije. Ne smije se više zapošljavati po stranačkoj pripadnosti, mora se barem malo uvažavati znanje, rezultat, stručnost. Moraju objektivni kriterijumi, prije svega ocjena, biti odlučujući za prijem radnika, a ne subjektivni kriterijumi, kao što je intervju. Zakon o ispitivanju porijekla imovine, vratiti onaj daleko oštriji zakon o sukobu interesa, zabraniti da jedna osoba može da ima naknadu iz budžeta više od jednog osnova. Nerealno je i pogrešno da čovjek i radi u javnom preduzeću i bude poslanik i bude u kojekakvim upravim odborima. To je potpuno nedopustivo. Građanima se mora pokazati da može drugačije”, rekao je Ivanić.