Prema navodima uglednog italijanskog lista Siniša Mihajlović u 50. godini iznenada prekida trenersku karijeru, nedugo nakon što je Bolonju spasio od ispadanja iz Serije A i sa njom produžio ugovor,

Korijere delo Sport, uz naslov “Naprijed Siniša” nije precizirao detalje Mihajlovićeve bolesti, ali je prenio da će se trener Bolonje oglasiti saopštenjem ili održati konferenciju za medije u subotu kako bi objasnio situaciju.

Kako se navodi, Mihajlović je nedavno imao medicinske preglede i dobio je savjet lekara da mora da ima ozbiljne tretmane kako bi se oporavio.

Iako se u tekstu na sportskog dnevnika ne navodi koji je razlog, izvori iz Italije javljaju da je u pitanju teška bolest.

Mihajlović je u januaru drugi put u karijeri preuzeo Bolonju umesto Filipa Inzagija i odličnim rezultatima obezbijedio opstanak u Seriji A bez problema, iako je ekipa prethodno bila u teškoj situaciji.

Pred start nove sezone dobio je finansijski jači ugovor, do 2022. godine, uz garancije kluba u ulaganja u tim, što se i dogodilo.

Bivši selektor reprezentacije Srbije u Italiji je radio kao trener još Katanije, Fiorentine, Sampdorije, Torina i Milana.