“Ona mora da bude unutra, svagdje gdje sjedim ili imam sastanak, ne samo sa Predsjedništvom nego bilo kim ko dolazi”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Ističući da je dosadašnja praksa bila nekorektna prema Republici Srpskoj i srpskom narodu, Dodik je podsjetio da je zastavu BiH nametnuo visoki predstavnik i da nikada nije usvojena u relevantnom organu BiH, kao i da je nikada nije prihvatila Republika Srpska.

Dodik je rekao da neće dozvoliti da srpski član Predsjedništva radi i djeluje pod zastavama BiH i Federacije BiH, a da njegove zastave nema. “Ja to neću”, rekao je Dodik i dodao da ne bi prihvatio ni rješenje da nema nijedne zastave.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je da ne spori isticanje zastave BiH, ali da mora biti istaknuta i zastava Republike Srpske.

“Ona je legitimna, potpuno legalna. Ustavni sud je razmatrao odlluku o simbolima i rekao da je zastava Republike Srpske legalna i da ne vrijeđa nikoga”, napomenuo je Dodik.

Dodik je zaključio da zastava Republike Srpske treba da bude tamo gdje je on.

“Ja neću da budem ikebana, neko ko će dosadašnje nakaradne prakse primjenjivati”, rekao je Dodik i zaključio da BiH ima šansu ako je zemlja zajedničkih, čistih računa svih koji u njoj žive.