Izvor: TANJUG/ Zoran Žestić

“Ako to učinimo nema nam spasa”, rekla je Lakićević koja je protiv Kolubare, zbog premeštaja, najavila i tužbu. Podsetimo, EPS je nakon izveštavanja N1 o Lakićevićevoj i još jednom organizatoru koji je slično prošao, saopštio da su oni premešteni u skladu sa potrebama organizacije proizvodnje i poslovanja.

Lakićevićeva je ispred RTS navela da je došla na protest u Beograd da kaže da se ne boji lošijih od nje i kazala da više nisu u pitanju radna mesta već “naši životi”. “Muka nas je spojilla da menjamo sistem”, rekla je ona.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je, obraćajuci se sa kamiona, da je taj sindikat zabranio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, protivzakonito mu oduzevši reprezentativnost.

“Smeta im što smatramo da je policiji mesto sa narodom, a da je mesto lopovima u zatvoru, a ne u foteljama”, rekao je Mijailović. On je kazao da su policiji ruke vezane da im je zabranjeno da hapse kriminalce. Mijailović je kazao da bi policajci mogli da podnesu desetine krivičnih prijava, ali “nemaju kome jer institucije više ne postoje”.

Tokom “Dnevnika Slobodne Srbije” emitovane su vesti da je predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović pušten na slobodu protivno zahtevu tužilaštva, a da predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka još nije podneo ostavku.

Veliki broj okupljenih stajao je na ulazu vrata RTS u Takovskoj, a deo njih je na ulazu u Abardarevoj ulici. “Neka nas vide koliko nas ima”, poručili su organizatori.

Podsetimo, još pre nekoliko dana najavljena je blokada zgrade RTS-a na sat vremena kao “Blokada upozorenja” pod parolom “Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas”.

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je, neposredno pred početak protesta, rekao da je to važna poruka – dok se, kako je naveo, RTS ne vrati “svojoj osnovnoj funciji javnog medijskog servisa”. “…Informisanja svih građana o onom što se u Srbiji zaista dešava, ne o onome što Aleksandar Vučić ima da nam kaže šta se u Srbiji dešava, već o onome što se u Srbiji zaista dešava”, naglasio je Obradović.

Kolegijum Radio-televizije Srbije ocenio je ranije da najavljenom blokadom zgrade RTS-a, organizatori “prelaze granicu koja postoji između legitimnog protesta i nelegitimnog pritiska na sve zaposlene u Javnom servisu”. Na to je stigao odgovor od organizatora protesta, koji su naveli da tonije pritisak na zaposlene, već na rukovodstvo javnog servisa.