Cvijanovićeva je na sastanku u Bijeloj kući ukazala na potrebu završetka konstituisanja vlasti na svim nivoima u BiH bez uslovljavanja, da bi se obezbijedio kredibilitet i funkcionalnost vlasti u realizaciji važnih projekata koji direktno utiču na život građana.

Cvijanovićeva i Erat razmijenili su mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće dio je Izvršne kancelarije predsjednika SAD i glavni forum koji američki predsjednik koristi za razmatranje pitanja nacionalne bezbjednosti, vojnih pitanja i spoljne politike sa višim savjetnicima za nacionalnu bezbjednost i zvaničnicima kabineta.

Od svog osnivanja, funkcija Savjeta za nacionalnu bezbjednost bila je da savjetuje i pomaže predsjedniku SAD u pogledu nacionalne bezbjednosti i spoljne politike, te da služi za koordinaciju ovih politika među različitim vladinim agencijama.

Cvijanovićeva je prethodno u Vašingtonu razgovarala sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom o aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Ona je u razgovoru istakla neophodnost što skorijeg formiranja kredibilne i legitimne vlasti na svim nivoima u BiH radi nastavka započetih projekata od značaja za unapređenje i poboljšanje života građana.

U nastavku posjete SAD, Cvijanovićeva će se sastati sa državnim sekretarom američke države Merilend DŽonom Vobensmitom, te sa potpredsjednikom Vebster univerziteta Željkom Šusterom.