Na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva BiH u Sarajevu, Dodik je rekao da su neke političke partije već dostavile svoja mišljenja i prijedloge o kandidatu za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da za narednu sjednicu članovi Predsjedništva BiH pripreme prijedloge za razrješenja i imenovanja ambasadora.

On je dodao da je na sjednici usvojena zajednička izjava u vezi sa evropskim integracijama, te data preporuka da se ubrza proces evropskih integracija.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH naglasio je da je na prvoj redovnoj sjednici bilo riječi i o migrantima, te da je preporučeno da nadležne institucije ne odobravaju azil migrantima u BiH.

On je rekao da je predložio da se razmatraju izmjene Poslovnika o radu koje se odnose na zastavu, što su hrvatski i bošnjački član Predsjedništva odbili i naglasio da će to pitanje biti pokrenuto u Parlamentarnoj skupštini BiH.

On je naveo i da je dogovoreno da se upute pozivi za posjetu predsjednicima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije.