Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za beogradsku televiziju K1 da priznaje “republiku BiH”, koja se sastoji od dva entiteta i da on to ne dovodi u pitanje, Ilić je rekao daje očigledno da gradonačelnik Stanivuković ne zna ono što znaju svi stanovnici Banjaluke i Republike Srpske, a to je da takozvana “republika BiH” ne postoji više od 25 godina i da je danas prisutna isključivo u unitarističkim maštarijama političkog Sarajeva koje priželjkuje ukidanje Republike Srpske.
“Nažalost, ovo nije prvi put da Stanivuković koketira sa probosanskim idejama i terminologijom. Podsjetiću na njegovu inicijativu, koju je javno prezentovao gostujući na jednoj televiziji u FBiH, da u Banjaluci napravi ‘park mira’ u kojem bi bila statua sa tri različita vojnika, od kojih je jedan upravo vojnik Alijine ‘republike BiH'”, istakao je Ilić.
On je naglasio da kao mlad čovjek, stanovnik Banjaluke i Republike Srpske, ali i kao predsjednik Skupštine grada Banjaluka osuđuje ovakve izjave i inicijative, bilo da je riječ o predumišljaju ili elementarnom neznanju.
“Pozivam gradonačelnika da prestane sa retorikom koju smo donedavno mogli da čujemo samo u Sarajevu, a nikako u Republici Srpskoj i njenom najvećem gradu”, poručio je Ilić.