– Odluka koju bi usvojili o privremenom finansiranju samo bi, na neki način, prolongirala razgovore do jednog momenta kada budžet mora biti usvojen, a to je prva polovina ove godine i ovo je jedna od mogućnosti – rekao je Ilić novinarima u Banjaluci.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, predsjednicima gradskih odbora, šefovima klubova i predstavnicima svih političkih subjekata u lokalnom parlamentu, Ilić je rekao da je druga mogućnost da se u ponedjeljak, 5. aprila, nastavi zasjedanje Skupštine grada Banjaluka.

On je izrazio nadu da će u ponedjeljak, 5. aprila, biti predložen dobar prijedlog budžeta i da će se o njemu diskutovati na sastanku u pauzama i nakon sjednice Skupštine grada Banjaluka.

– U pauzama i nakon održavanja ove sjednice ponovo ćemo održati sastanak u ovakvom sastavu da razgovaramo o novom prijedlogu budžeta grada Banjaluka, za kojeg se nadam da će ga pripremiti resorna odjeljenja Gradske uprave i nastojati da sadrži sve amandmane koje smo uložili – pojasnio je Ilić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra da je jedino rješenje u ovakvoj situaciji da Gradska uprava Banjaluke dostavi prijedlog budžeta u ponedjeljak, 5. aprila, onakav kakav smatra da treba biti najbolji.

– Odbornici iz skupštinske većine imaju pravo na svoje amandmane i neka ih postave kako god misle da treba. Legitimno je pravo Skupštine grada Banjaluka da uzme sve te amandmane i da imamo budžet i da bar nešto krene teći – istakao je Stanivuković i dodao da će svako jednog dana odgovarati pred narodom.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime