Nakon održanog skupa na Trgu Krajine, pripadnici grupe su neko vrijeme hodali ulicama Banjaluke, a na kraju su otišli na parking ispred Muzeja savremene umjetnosti gdje je postavljena bina za zakazane koncerte povodom novogodišnjih praznika.

Tu su uz povike i uvrede prvo prekinuli muziku, nakon čeka su se popeli na binu i zabranili održavanje koncerta.

Oglasio se i gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, kojeg su prethodno izvrijeđali.

Pokidana oprema na koncertu (Foto: RTRS)

Pokidana oprema na koncertu (Foto: RTRS)

Radojičić je izjavio da iza večerašnjeg okupljanja pripadnika grupe “Pravda za Davida” postoji namjera da Banjaluka bude vraćena u vrtlog nekih nemira i da iz ovog grada budu poslate ružne slike.

Pokidana oprema na koncertu (Foto: RTRS)

Pokidana oprema na koncertu (Foto: RTRS)

“Mi smo ovih dana pozivali da u gradu ima mjesta i za one koji slave i za one koji protestuju, međutim, očito koncepcija nije takva i koncepcija je da se Banjaluka vrati u vrtlog nekih nemira, da se odavde idu ružne slike i da se vratimo u neka mnogo ružna vremena, kojih se građani ne žele sjećati”, rekao je Radojičić.

Radojičić je ocijenio da je to što se dešava poražavajuće za jednu mirnu i građansku Banjaluku.

Demonstranti su prekinuli kablove na bini, a prethodno su počupali rasvjetu i nastavljaju da prave nemire.

Građani koji su došli na koncert su se razišli.

Saša Marković, menadžer Harisa Džinovića, rekao je da u Banjaluci nije održan koncert jer je obezbjeđenje pjevača procijenilo da nije bezbjedno.

“Haris je čekao da počne koncert, ali je njegovo obezbjeđenje procijenilo da koncert nije bezbjedan. Na kraju je bilo tehničkih oštećenja oko bine i u produkcije i jednostavno je bilo nemoguće održati koncert”, rekao je Marković za ATV.