Nezadovoljstvo svih ovih godina stanjem u društvu menjalo je oblike. Dugo su građani trpeli i ćutali, potom su izašli na ulice i uporno šetali dok situacija sa koronavirusom nije šetnje subotom prekinula. Ipak, nezadovoljstvo nije splasnulo, čak se čini da je naraslo pošto je kriza sa virusom Covid-19 ogolila svu nesposobnost vlasti, a krivica svaljena na građane.

Buka sa prozora širom zemlje jasno kaže – “Nismo stoka. Narod smo i nemojte nas ponižavati. Nismo mi krivi za postavljanje vaših nesposobnih kadrova na odgovorna mesta, koji na kraju – ne odgovaraju”.

Treće večeri zaredom, buka biva sve glasnija, a kako su mnogi čitaoci pisali našem portalu, nije se očekivalo da će to krenuti bilo gde osim u Beogradu. Ipak, čitaoci su slali video snimke, poruke, da se pohvale da se i njihov grad priključio akciji – Niš, Bor, Požarevac, Zrenjanin, Novi Sad, Pančevo, Kruševac…

Čini se da je ovaj vid izražavanja nezadovoljstva podigao malo moral naroda, pokazao da smo ljuti, ogorčeni, nezadovoljni… Da postoji još onih koji shvataju da ipak ne cvetaju ruže i nemamo najbolju vlast u istoriji, a istovremeno najgori narod.

Nije baš sve kako se plasira javnosti. Stvarnost je gotovo skroz drugačija. O tome svedoči i buka u 20.05.