Kako je agenciji Beta rečeno u službi Hitne pomoći, jedna osoba je prevezena u Urgentni centar, dok je šest povredjenih osoba prevezeno na VMA.”Ekipe hitne pomoći su još na terenu i biće još dugo jer se iz kruga fabrike i dalje čuju eksplozije”, zbog čega nije moguć pristup, rečeno je agenciji Beta.

Radio-televizija Srbije (RTS) javila je da su dva radnika poginula, a da je 16 povredjeno u ekploziji koja se dogodila u fabrici “EdePro” koja proizvodi rakete za protivgradnu odbranu kod Bubanj potoka.

Nešto posle 14 časova čula se jedna jača i nekoliko slabijih eksplozija koje su se dogodile u magacinu raketnog goriva površine 260 kvadrata, u kom se nalazilo 500 raketa sa 30 kilograma eksploziva, saznaje RTS.

Dva radnika su nastradala, a 16 je povredjeno, rekao je novinarima komandant vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Deo povredjenih je prevezen u Urgentni centar, a deo u Vojno-medicinsku akademiju (VMA).

Oni su zadobili opekotine, ali se za sada ne zna kog stepena.

Majstorović je dodao da su vatrogasne ekipe uz pomoć policije i hitne pomoći uspele da spasu četiri čoveka.

Kako RTS saznaje, u magacinu se u trenutku eksplozije nalazilo 40 radnika.

Požar koji je izbio nakon eskplozija je lokalizovan, a ekipe vatrogasaca su i dalje na licu mesta radi raščišćavanja i sanacije prostora.

Uzrok eksplozije za sada se ne zna, a uvidjaj je u toku.

Meštani koji žive u obližnjim kućama su bezbedni, poručio je komandant beogradskih vatrogasaca Miloš Majstorović.

Policija ne dozvoljava da se pridje i preusmerava saobraćaj.

U novembru 2008. godine u istoj fabrici dogodila se eksplozija kada su tri osobe povredjene, jedna teže i dve lakše.

U fabrici “EdePro” danas se dogodilo nekoliko eksplozija, a stanovnici koji stanuju blizu tog dela grada rekli su agenciji Beta da su čuli najmanje pet snažnih eksplozija od koji su se zatresle zgrade.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime