Građani pristižu iz svih krajeva Crne Gore i Srbije. Poslednju poštu Bulatoviću su odali i Nikola Šainović,bivši potpredsjednik vlade SR Jugoslavije, potpredsjednik SPS-a Predrag Marković, advokat Zdenko Tomanović, brojni politički predstavnici Crne Gore.

Na čelu srpske delegacije je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, a u njegovoj pratnji je ambasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac.

Vulin je rekao da je Momir je zaslužio zahvalno sećanje.

„Kad je počeo rat, bio je uz svoj narod. Kad su počele podele, bio je uz svoj narod. Srbija pamti dobro. Ovo je gubitak za srpski narod“, rekao je Vulin.

Sa gradskog groblja povorka će u 12 časova krenuti ka selu Raće u Kučima, gdje će Bulatović u 15 časova biti sahranjen na porodičnom groblju.

Andrija Mandić govorio je ispred kapele na podgoričkom groblju.

„Moram da se oprostim od državnika, brata i prijatelja. Ono što će istorija morati da prizna je državno rukovodstvo u kojem je bio Momir, prvo pružilo otpor okupaciji Balkana i bankarskom fašizmu. Nažalost, Momir neće dočekati slobodu koja dolazi u Evropu i svet, a za koju se borio.“

Šainović je izjavio da je Momir Bulatović bio stub časti i poštenja.

„Lako je biti tu kad je dobro. Momir je bio s nama kad je bilo najteže. U Dejtonu, kad su nas bombardovali, kad je usvojena Rezolucija 1244, kad je trebali braniti Miloševića u Hagu… Momir je ostao stub časti i poštenja. Zato mu mi izražavamo najdublje poštovanje. Ličio je na sebe. Bio dosledan. To je njegova najveća vrednost. Mislim da će posle njega ostati krilatica — dosledan kao Momir Bulatović“, istakao je Šainović.

Komemoracija povodom smrti prvog izabranog predsjednika Crne Gore i bivšeg predsjednika Savezne vlade SR Jugoslavije Momira Bulatovića održana je u Srpskoj kući u Podgorici