Nezavnično saznajemo da je na meti policije dio grupe Zlatana Ćuka, vođe narkobande koja je trgovala kokaina i dovodi se i u vezu sa preprodajom oružja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su izvršili pretres  u jednoj stambenoj zgradi u Bijeljini.

Organizovana grupa Zlatana Ćuka iz Bijeljine bavila se međunarodnom trgovinom kokainom. U Akciji “Golden”, koja je sprovedena u decembru prošle u Bijeljini i Ugljeviku, uhapšeni su Zlatanov otac Boško Ćuk, zatim Željko Simić, Savo Nešković, Radan Dotlić i Davor Simić. Riječ je o opasnoj organizovanoj grupi koja je aktivno djelovala od 2020. godine do prošle godine i imala kontakte s drugim kriminalnim grupama u Evropi, BiH i regionu.

Tužilac je tada zatražio da se donese rješenje za raspisivanje međunarodne potjernice za Zlatanom Ćukom koji je već duže vrijeme u bijegu.

Zlatan Ćuk se sumnjiči da je na području Njemačke, zajedno s Vladanom Kapućom i Obradom Zorićem, organizovao kupoprodaju kokaina. Istraga je okončana i podignuta je i optužnica. Njemačka je raspisala potjernicu za Zlatanom Ćukom.