Gusta magla smanjuje vidljivost na putevima u dolinama rijeka Bosne, Save, Drine, Spreče, Lašve i Vrbasa, kao i na širem području Sarajeva, Konjica, Livna i Tomislavgrada u FBiH.

Kolovozi su uglavnom vlažni i klizavi, a zbog niske jutarnje temperature i mraza vozačima iz AMS skreću pažnju i na poledicu, kako u višim predjelima i preko planinskih prevoja, tako i preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazima tunelima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj

Na svim putnim pravcima iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Јohovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na tom magistralnom putu.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Јohovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, na dionici Brčko-Donja Bukovica, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

U toku je izgradnja male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz postavljene semafore.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku je rekonstukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj će danas biti obustavljen od 11.00 do 16.00 časova, a za to vrijeme vozila će se preusmjeravati na putne pravce Kola-Čađavica-Stričići-Mrkonjić Grad ili Crna Rijeka-Јajce-Mrkonjić Grad.

Na dijelu regionalnih puteva Lukavica i Šibošnica saobraćaj se odvija uz povremene prekide zbog radova na sanaciji kolovoza.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U toku su i radovi na dionici regionalnog puta Šekovići-Caparde, pa se saobraćaj odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno i odvija se naizmjenično jednom trakom.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici /na području opštine Novi Grad/, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Zabranjen je saobraćaj na lokalnom putu Mala Novska Rujiška-Јohovica zbog rekonstrukcije dva propusta, dok traje zabrana vozači mogu koristiti alternativne pravce.

Na području FBiH, na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel “Vranduk” tokom dana saobraćaj se odvija dvosmjerno od 5.00 do 21.00 čas.

U vremenu od 21.00 do 00.30 časova vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 5.00 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila teža od 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog radova sporije se saobraćaj odvija i na magistralnim putevima Јajce-Crna Rijeka /Zdaljevac/, Srebrenik-Orašje /tunel Ormanica/ i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.