Na ulaznim vratima galerije Progres stali su aktivisti SNS-a, dok su aktivisti SzS-a bili pored njih, noseći transparente protiv Vesića. Ispred galerije bio je i Simo Spasić, predsednik udruženja ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, koji je vređao pripadnike SzS-a.

Dok su aktivisti SzS-a uzvikivali “Vesiću, lopove”, pripadnici SNS-a su uzvraćali sa “Djilasu, lopove”. Usledilo je koškanje omladinaca dve stranke ali se situacija brzo smirila.

Među prisutnima su bili i predsednik Opštine Stari grad i član Predsednistva Stranke slobode i pravde Marko Bastać, zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, ali i odbornici SNS-a u Skupštini Beograda, kao i poslanik SNS u Skupstini Srbije Aleksandar Marković.

Ministra za rad i socijalnu politiku Zorana Đorđevića izviždali su aktivisti SzS kada je ulazio na predstavljanje Vesićeve knjige. Promociji Vesićeve knjige, između ostalih, prisustvovali su pevačica Leontina i glumci Svetislav Goncić i Branko Milićević-Kockica.

Prema navodima reportera Bete, ispred galerije nema uniformisanih policajaca ali su prisutni pripadnici MUP-a u civilu.

Vesić je ranije najavo da će prihod od prodaje njegove knjige tokom promocije biti uplaćen u humanitarne svrhe. Knjigu čini 60 njegovih kolumni koje “Politika” objavljuje svakog petka već dve godine, a ilustrovane su slikama Nebojše Đuranovića. Predgovor i pogovor za knjigu napisali su književnik Milovan Vitezović i profesor i bivši dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime