Foto: RTRS

“Zabrinuti smo i uznemireni zbog činjenice da se nastavlja sa planom da migranti budu smješteni u Medeno Polje, jer mnogi od njih su počinili krivična djela i to je po informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona nedvosmisleno”, rekao je Grubor Srni.

Grubor je naglasio da članovi Zavičajnog udruženja “Petrovac” podržavaju stav načelnika opštine Bosanski Petrovac Zlatka Hujića i opštinskog vijeća da glasaju protiv ovakvog prijedloga, te da su razočarani zbog stava Mektića.

Načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka sa ministrom bezbjednosti Draganom Mektićem da nije postignut dogovor u vezi sa idejom da se na području ove opštine uredi prihvatilište za migrante.

Prema njegovim riječima, Mektić je iznio stav da prihvatilište u Petrovcu ne bi predstavljalo problem za ovu lokalnu zajednicu.

“Oni su rekli svoje, a mi svoje”, konstatovao je Hujić i dodao da je Mektić najavio da će o problemu smještaja migranata u Unsko-sanskom kantonu danas biti razgovarano i na sjednici Savjeta ministara u Sarajevu.