Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vlada Kosova, kako je saopštila, 15. marta će ukinuti taksu od sto odsto na sirovinske proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Taksa će biti u potpunosti ukinuta počevši od 1. aprila u periodu od 90 dana, ako Srbija prekine kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova i obaveže se da će pokrenuti uklanjanje trgovinskih barijera sa Kosovom, naveo je Kurti na konferenciji za novinare u četvrtak.

Reagujući na ovu objavu, Grenel je na Tviteru naveo da je stav SAD sasvim jasan – da se tarife moraju u potpunosti ukinuti.

“Gospodin Kurti pravi ozbiljnu grešku i to je jasno rečeno predsedniku (Hašimu) Tačiju u Beloj kući danas”, naveo je Grenel.

Kosovski prdsednik Hašim Tači, sastao se u četvrtak Beloj kući sa Robertom O’Brajenom, savetnikom predsednika SAD-a Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost, saopšteno je iz njegovog kabineta, a prenosi RTK.

Tači je rekao da je “sastanak sa savetnikom za nacionalnu bezbednost O’Brienom bio sjajan”. “Sloboda, nezavisnost i uspeh Kosova su neizbežno povezani sa našom koordinacijom sa našim saveznicima, pre svih sa Sjedinjenim Američkim Državama”, naveo je Tači. “Sjedinjene Američke Države su povećale pažnju prema Kosovu i regionu Zapadnog Balkana uopšteno, na inicijativu samog predsednika Trampa”, dodao je kosovski predsednik, prenosi RTK. ​