Foto: Tviter@SrdanumV

Kako javlja portal Analitika, Danijela Đurišić, koja je prijavila večerašnji skup, uradila je to, kako je rekla, jer želi da ponovo vidi slobodne građane na jednom mestu.

„Jedino ovim putem možemo pružiti otpor štetočinama u društvu. Isključivo nenasilnim putem jer nasilje rađa novo nasilje“, poručila je ona. Pozvala je okupljene da protest prođe mirno kao i tri pređašnja. „Sami moramo pokazati odlučnost i istrajnost“, naglasila je Đurišić.

Ispred studenata obratio se Lazar Vujović, koji je rekao da im često govore da ćute i uče i da se ne mešaju. „Zapravo ta ćutnja nas je dovela do toga da nam podobni uzimaju poslove. Ćuti da bi položio ispit, ćuti da bi dobio diplomu, ćuti da bi sačuvao posao svojih roditelja… Želimo da stvaramo porodice i gradimo sebe u ovoj državi. Zahtevamo slobodu govora i mišljenja kao osnove demokratskog društva“, rekao je Vujović.

Demonstranti su ponovili svoje zahteve i tražili ostavke direktora i saveta RTCG, direktora Agencije za antikorupciju, vrhovnog i glavnog specijalnog tužioca, premijera i predsednika države. Takođe, uputili su zahteve opoziciji da bojkotuje sve izbore dok se građanski zahtevi ne ispune, kao i da napuste parlament.

Okupljeni su oko 19 časova krenuli u šetnju, a ispred zgrade Predsednika Crne Gore su zastali, uzvikujući „Milo lopove“. Iz pokreta “97 hiljada – Odupri se” je ranije saopšteno da je za danas planirana protestna šetnja od Trga nezavisnosti gde će uputiti nove zahteve.