Tako je, za sada, neizvjesno formiranje srpskog bloka u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji bi priključenjem SDS dobio “zlatni glas”, odnosno mogućnost da blokira sve odluke koje su štetne po Republiku Srpsku.

Riješenost Govedarice da se obračuna sa zagovornicima saveza sa Dodikom pala je tokom sjednice u drugi plan, jer je lider SDS-a, kako saznaju beogradske Večernje novosti, na opšte iznenađenje delegata naveo koliko je novca dobio od pojedinih stranačkih funkcionera.

Tako je, kako ovaj list nezvanično sazanaje, priznao da mu je Mirko Šarović, potpredsjednik SDS-a, dao 100.000 KM za potrebe kampanje, dok mu je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, dao prvo 120.000 a zatim još 130.000 a ne 500.000 KM, kako tvrdi članovi Gradskog odbora SDS u Doboju. Tom prilikom, Govedarica je izbjegao da otkrije porijeklo novca i da li je prijavio donaciju, shodno važećim zakonskim propisima.

Inače, GO je odbio žalbe Petrovića, Kostadina Vasića i Uroša Vojinovića koje je ova trojka uložila na odluku o isključenju iz stranke.