Ona je naglasila da je zbog velikog interesovanja posjetilaca menadžment Olimpijskog centra odlučio da i danas usluge gondole budu besplatne za sve goste Jahorine.

Ćeremidžićeva je dodala da su se gosti Jahorine posebno interesovali za uslove skijanja na novoj stazi koja je juče dobila ime po proslavljenom srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Prema njenim riječima, niske temperature vazduha omogućile su nesmetan rad sistema za vještačko osnježavanje ski-staza na Jahorini.

Foto: SRNA

Na Jahorini je juče svečano puštena u rad prva kabinska gondola koja je dobila ime po reditelju Emiru Kusturici.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić, predsjednik Nadzornog odbora ovog centra Nedeljko Elek, projekt-menadžer kompanije “Lajtner” Katerina Baldo, ministri u Vladi Republike Srpske, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, te načelnici opština Pale Boško Jugović, Sokolac Milovan Bjelica i opštine Istočni Stari grad Bojo Gašanović, brojni predstavnici političkog, kulturnog i javnog života sa područja Istočnog Sarajeva.

Foto: SRNA

Kao poseban gost na otvaranju bio je Srđan Đoković, otac najpoznatijeg srpskog tenisera.

Nakon otvaranja kabinske gondole “Emir Kusturica” uslijedio je spektakularni koncert Saše Matića koji je priredio sjajnu atmosferu i pjevao do kasnih večernjih časova.

“Za ovaj koncert danima se tražila karta više, a poznati pjevač je svojim emotivnim i fenomenalnim nastupom opravdao ukazano poverenje”, istakla je Ćeremidžićeva.