screenshon

Gojković je na konferenciji za medije u Skupštini ona je rekla da je juče “kad su se kamere sklonile” lideru Dveri prišao predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i potpredsednik Borko Stefanović i druge kolege, da su mu doneli kese u kojima su, kako Obradović tvrdi, stvari, i da je on posle toga noć proveo u zgradi Skupštine.

“Nisam ja ta koja će da oceni da li je uneo još nešto u tim kesama i da li je prekršio svoj, kako kaže, malo jači post, ja ne znam šta se dešavalo osim što se dobro naspavao, a sada ponovo izašao da ubedi javnost da štrajkuje gladju”, rekla je Gojković i više puta ponovila da ne zna, ali prepušta javnosti da oceni da li je ovo štrajk glađu ili loše režirana predstava.

Za ostale poslanike predsednica Skupštine je rekla da već drugi dan sede ispred skupštine na suncu, ne uzimaju hranu i istrajni su i odlučni da izdrže ne bi li ispunili svoje ciljeve.

Maja Gojković je odgovarajući na pitanja novinara kako su Đilas i Stefanović sinoć prišli Skupštini pored ograde i policije, rekla da je “bogatom Đilasu sve dozvoljeno”, da “za njih ne važe zakoni” i da su “verovatno odgurnuli policajca i prošli”.

Dodala je da ne želi da utiče na tužilaštvo, ali da želi da čuje da li je u onome što se dešavalo pre nekoliko dana na ulazu u Skupštinu, kada je napadnut poslanik Marjan Rističević, krivično delo ili nije ništa.

Na pitanje da li će omogućiti da Skupština raspravlja o Kosovu i tako ispuniti zahtev Miladina Ševarlića, predsednica je rekla da to nije problem, da on prekine štrajk i podnese zahtev, pa će se videti da li može da se zaseda pre izbora.

“Tužilaštvo mora hitno da reaguje”

Predsednica Skupštine izjavila je, ranije danas, na TV Prva da se tužilaštvo “sakrilo u mišju rupu”, umesto da “hitno reaguje”, jer je po njenoj oceni, lider Dveri Boško Obradović počinio krivično delo napadom na poslanika Marijana Ristićevića.

“Tužilaštvo mora sada da nešto učini, mora barem da kaže građanima Srbije ovde nema krivičnog dela, ovde se nije ništa desilo – vi ne vidite dobro svojim očima”, rekla je Gojković za TV Prva.

Rekla da je “tužilaštvo nezavisno i ne zna zašto su se sakrili u neku mišiju rupu i ne smeju da kažu – ni ovo ni ono”, i dodala da se na televizijskom snimku vidi šta se desilo na uzlazu u skupštinsko zdanje u petak tokom protestnog skupa koji su organizovale Dveri.

Kako je rekla, Obradović je “strašno zabrljao pre dva dana” i sada pokušava svojim štrajkom, “koji je režirana predstava”, da se prikaže kao “žrtva a zapravo je nasilnik jer je tukao Rističevića”.

“Tužilaštvo mora hitno da reaguje”, rekla je Gojković.

Dodala da neko ko štrajkuje glađu to radi pred javnošću i ne “sakriva se” i ocenila da joj Obradović od jutros izgleda sveže.POVEZANE VESTI

Obradović je, u jutrošnjoj izjavi medijima, rekao da nije prekinuo štrajk, a da su u kesi bile stvari koje mu je poslala supruga, poput rezervne garderobe i četkice za zube. On je dodao da se u Skupštinu ne može uneti ništa, a da se to ne vidi pri kontroli.

Gojković je komentarišući tu izjavu Obradovića rekla da je on nedavno uneo kamen u Skupštinu i da je reč o “loše režiranoj predstavi”.

Upitana o promeni načina prikupljanja potpisa, Gojković je rekla da je to rezultat dogovora sa strankama koje žele da izađu na izbore.