U filmu glume Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Sopov, Ivajlo Zahariev.

Film u režiji Miloša Avramovića, a po scenariju Petra Mihajlovića, govori o organizovanom kriminalu, dilovanju droge, krađi automobila…

“Južni vjetar” oslikava drugu stranu momaka sa beogradskog asfalta, kao i život jedne generacije koja nije lično iskusila devedeste, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima.

U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom djevojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan.

Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni “Car”, dobro “radi”. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada se Maraš slučajno zamjeri brutalnom narko klanu.

NJegova greška će da izazove lavinu nevolja koje će se sručiti kako na njegovu ekipu, tako i na ljude povezane sa njim, njegove prijatelje, roditelje, brata, devojku Sofiju.

Maraš odluči da preuzme odgovornost za grešku koju je počinio. Na tom putu, saznanje da će postati otac, otvara mu oči i diže ga iz pepela, u novu vjeru i novi život. Pronalazi način da se obračuna sa protivnicima, preuzima svu krivicu na sebe i završava u zatvoru.