Parastosu je prisustvovao i predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, koji je položio vijenac, kao potomak srpskih žrtava koje su zvjerski poklale ustaše 1941. godine.

– Ovdje su pohranjene kosti više od 2.000 naših bliskih i daljih predaka, Srba sa Korduna i Banije koji su zvjerski ubijeni u maju i avgustu 1941. godine. Kao blizak potomak zvjerski ubijenih Srba, pitao sam se zašto su ubijeni mnogi ljudi sa sela koje je samo zanimalo da prehrane i održe svoju porodicu – rekao je Arlov.Foto: RTRSFoto: RTRS

Arlov je zahvalio rukovodstvu Vijeća srpske nacionalne manjine grada Gline što ne dozvoljava da ovaj zločin padne u zaborav, te što su na njihovu zajedničku inicijativu postavili krst za poginule Srbe na spomen-kosturnicu.

– Posebno hvala Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću što su prošle 2021. godine izdvojili iz budžeta Vlade 25.000 KM za rekonstrukciju oronule spomen-kosturnice na pravoslavnom groblju u Glini – naglasio je Arlov.

Parastosu su prisustvovali predstavnici vlasti grada Gline, delegacija Vijeća nacionalnih manjina iz Zagreba, delegacija Vlade Hrvatske, te delegacija Ambasade Srbije u Zagrebu.

Predsjednik Vijeća nacionalnih manjina grada Gline Milan Martinović zahvalio je Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću za sredstva kojima je obnovljena spomen-kosturnica u Glini prošle godine, a prisutne je pozdravila i potpredsjednik Vlade Hrvatske Anja Šimpraga.