“Obaviješten sam da će u subotu biti održana sjednica Glavnog odbora, ali još nisam dobio materijale za sjednicu. Sigurno će biti razmotrena sva otvorena pitanja, odnosno pozicioniranje stranke u postizbornom periodu”, istakao je Glamočak.

On je dodao da su redovni unutarstranački izbori na pragu i da je moguće da će na sjednici Glavnog odbora donijeti odluku da SDS ide u taj proces.

“Ne vidim zbog čega bi išli u vanredne izbore kada su nam redovni svakako na pragu. Praksa je bila da u decembru donesemo odluku o sprovođenju redovnih izbora i da krajem januara ili početkom februara počnu po mjesnim odborima”, rekao je Glamočak.

Komentarišući inicijativu više regionalnih odbora za preispitivanje odgovornosti vrha stranke na čelu sa predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom za izborni poraz, Glamočak je istakao da to pitanje treba da bude razmotreno poslije analize izbora.

“Neophodno je uraditi generalnu analizu izbora u svim gradskim i opštinskim odborima stranke i zatim na osnovu nje, ako je ima, pokrenuti odgovornost vrha stranke. Svako mora da ponese svoj dio odgovornosti”, naglasio je Glamočak.

Govoreći o mogućnosti da budu stavljene “na sto” i žalbe donedavnih potpredsjednika SDS-a Obrena Petrovića i Kostadina Vasića na odluku Govedarice da budu isključeni iz članstva, Glamočak je istakao da ne vidi svrhu da one budu razmatrane.

“To se posebno odnosi na Vasića koji se juče zvanično priključio Ujedinjenoj Srpskoj. Ne znam kakvo je stanje sa žalbom Petrovića i da li je uopšte uložio”, rekao je Glamočak.