Galijašević je rekao da je Ministarstvo odbrane Rusije prije mjesec dana dostavilo BiH zvaničan izvještaj da u Ukrajini ratuje 167 boraca iz BiH, da ih je tamo poginulo 24, a 17 se vratilo u BiH.

– Ne može se iz BiH izaći, a da o tome ništa ne zna Obavještajno-bezbjednosna agencija, koju vodi Izetbegovićev čovjek Osman Mehmedagić – Osmica. Ne može se izaći iz BiH, a da to ne znaju druge institucije u BiH, niti se može otići na ratište Ukrajine bez podrške SDA – rekao je Galijašević za Televiziju “Pink”.

On je naveo da su to “Izetbegovićevi psi rata” koji na ukrajinskom ratištu provode model ratovanja koji je već viđen u Raki i u Alepu.

– Vidjeli smo utvrđivanje u naseljenim centrima i to ponovljeno kao model ratovanja u Mariupolju. Dakle način u kojim vojne potencijale miješate sa civilima. Njima ništa ne znače ni Ukrajinci ni Rusi – rekao je Galijašević.

On kaže da je ideološka veza radikalnih, agresivnih i polupismenih muslimana iz BiH sa katolicima iz Hrvatske i Albancima sa Kosova, koji takođe ratuju u Ukrajini, činjenica da su postojale SS Handžar i druge divizije.

– Te nacističke veze su najače veze koje povezuju balkanske sa ostalim psima rata – rekao je Galijašević.

On je naveo da će po njihovom povratku na Balkan mete biti Srbi na Kosmetu i Republika Srpska.

– Republika Srpska jeste najvažnija meta Zapada, a time i ovih lažnih džihadista i islamista koji ratuju kao lutajući ratnici svuda, pa sada i u Ukrajini. Kada dođu na ova područja, naša bezbjednost, a posebno bezbjednost Srba u Republici Srpskoj biće ugrožena. Vidite koliko se puta pokušalo imputirati da je rat u Ukrajini nešto što se posebno tiče BiH, kao da BiH preko Republike Srpske učestvuje u tom ratu – rekao je Galijašević.

On kaže da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik stalno ukazuje na to što ga čini vrlo ugroženom, pa i najugroženijom osobom na Balkanu.

– Ako uzmete i njegove političke stavove, odnos prema Rusiji, prema sankcijama Rusiji, onda možete znati da će Zapad ove potencijale Bakira Izetbegovića usmjeravati i prema Dodiku i prema Republici Srpskoj – rekao je Galijašević.

On je naveo da je sprega tih džihadista sa SDA razorna za BiH.