Mektić je na svom tviter nalogu napisao – “Samo Pavle, ovaj nula”.


I poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović objavio je juče na svom blogu tekst pod naslovom “Raskolnik i Juda srpski u mantiji” u kojem je iznio bezobzirne uvrede na račun NJegove svetosti patrijarha Irineja, nazvavši ga “moralnom i ljudskom nakazom u mantiji u devetoj deceniji života”, što je izazvalo reagovanje potpredsjednika SDS-a Milovana Bjelice.

Jedini iz SDS-a koji je reagovao na ovakve uvrede bio je Bjelica, koji je istakao da ukoliko ova stranka želi da se vrati na mjesto koje mu, prema svim demokratskim mjerilima i političkoj snazi, pripada mora da shvati da mu nemjerljivu štetu nanose ispadi poput onih koje čini poslanik te stranke Nebojša Vukanović.

“Kada poslanik sa liste SDS-a napiše tekst ovakvog naslova ‘Raskolnik i Juda srpski u mantiji’, nižući kao u bjesnilu najgnusnije uvrede na račun patrijarha Srpske pravoslavne crkve /SPC/, pa još na tako značajan jubilej, 800 godina od samostalnosti, mi kao državotvorna stranka zapadno od Drine moramo da reagujemo”, naglasio je Bjelica.

Na ove stavove potpredsjednika SDS-a Milovana Bjelice, odmah je reagovao Mektić koji je ponovo na svom tviter nalogu napisao da je Bjelica “najveća bruka SDS-a”.

Mektić je, inače, poznat po veoma vurgalnim i nekulturnim objavama na svom tviter nalogu, pa i brutalnim uvredama upućenim svojim neistomišljenicima, što nikako ne priliči jednom od zvaničnika koji obavlja značajnu funkciju u političkom životu Republike Srpske i BiH.

 

I na društvenim mrežama juče su se nizale uvrede na račun SPC i NJegove svetosti koje su objavljivali simpatizeri SDS-a.

Za sada se niko iz SDS-a, osim potpredsjednika Bjelice, nije oglašavao povodom napada njihovih funkcionera na SPC i patrijarha Irineja.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime