„On podjednako nije bio primenjivan za sve i ne slažemo se sa rešenjem vlade što se tiče perioda unazad, što se tiče perioda unapred, moram da kažem ljudima da je zakon još gori, od oktobra 2021. opterećenje će biti još veće od onog koje je bilo predviđeno ranijim rešenjem, u izvesnom smislu to znači kraj za frilensing u Srbiji“, kazao je Pogačar za N1.

Dodao je da su „kampovanje“ ispred Skupštine organizovali „za samo pet dana“, da je to „brza reakcija sa naše strane, za nedelju-dve planiramo da opet izađemo na ulicu“ ako ne bude rešenja.

„Ovo je pre svega znak upozorenja, da razmisle šta rade ljudima“, poručuje Pogačar i dodaje da će pred Skupštinom ostati tri dana, a da će sutra u 11.00 imati protest. „Ostajemo do subote, do protesta Ekološka buna, kojem ćemo se priključiti kao podrška“, dodao je on.

„Nastavićemo da utičemo kako na Skupštinu, tako i na Vladu da se povuče predlog, da se opet pregovara i dođe do rešenja koje će biti za sve prihvatljivo“, navodi Pogačar.

Udruženje je danas popodne postavilo šatore ispred Skupštine zbog nezadovoljstva predloženim modelom oporezivanja prihoda koji je iznela Vlada Srbije, a protestne aktivnosti trajaće do 10. aprila.

Na skupu je prisutno između stotinu i dve stotine ljudi, a prisutna je i policija.

Udruženje radnika na internetu, URI/FacebookPogačar je ranije rekao da je protest prijavljen policiji i da će učesnici skupa šatore rasporediti po trotoaru, kolovozu i parku, gde će boraviti i odakle će raditi.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime