david Dragicevic

Hern je izjavio da OHR nema ulogu u konkretnoj istrazi ali da Dragičević ima pravo da očekuje temeljnu i objektivnu istragu.Na tome, svedoci smo, insistira i vlast u Republici Srpskoj.

No vremenom je skup ,,Pravda za Davida“ prerastao u politički sa političkim zahtevima koji se uglavnom odnose na napade na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj, pre svega policiju a zatim i na nosioce najviših republičkih funkcija. Ton takvom vidu protesta su dali kreatori ovih protesta i najbliži sufleri nesrećnog oca Davora. Tako je jedna tragična smrt zloupotrebljena za političke ciljeve pre svega nestrpljive opozicije u Republici Srpskoj koja bi što pre na vlast, prekim putem, ne čekajući izbore, svesni da su oni za njih potpuno neizvesni.

Sa skupova organizacije ,,Pravda za Davida“ se već poručuje i da nije važna Republika Srpska već BiH pa su se tako prešle granice Republike Srpske i krenulo se ka diskretnom zagovaranju i centralizacije BiH.

Najveću zloupotrebu ovog tragičnog događaja a i samog oca iskoristio je jedan poznati banjalučki bloger ili kako ga od milja zovu ,,medijski reketaš“ i jedan duboko isfrustrirani bivši policijski službenik koji je izbačen iz policije zbog teških prekršaja. Sa Davorom Dragičevićem ispred sebe oni tako završavaju svoj, ali i poslove za još neke kojima smeta stabilna i jaka Republika Srpska. Naravno nisu usamljeni u tome. Svoje interese u tome su našle i neke ambasade u Sarajevu, neke službe iz istog grada ali i neke nevladine organizacije i mediji poput ,,BN“ televizije i ,,Buke“ oficijelnog portala pokreta ,,Pravda za Davida“. Oni taj posao svakodnevno odrađuju jer su za to još poodavno nagrađeni i sada to moraju baš da svojski odrade plasirajući gomilu laži protiv aktuelne vlasti, ali i Republike Srpske uopšte, dramatično poručujući javnosti da Republika Srpska samo što nije propala priželjkujući haos.

Novčana sredstav ka pokretu ,,Pravda za Davida“ takođe stižu na vreme i u znatnoj količini. Tako se deo sredstava preliva preko dve prijedorske nevladine organizacije ,,Izvor“ i ,,Kvart“ koju sponzoriše Sorošava ispostava iz našeg regiona, zatim tu je veza na relaciji mladi banjalučki ,,tatin milioner“ i član PDP-a Draško Stanivuković koji svoj patriotizam prodaje iz ,, poršea“, ,,mercedesa“ ili ,,audija“ u zavisnosti od raspoloženja, ponosno se hvaleći da je u njegovoj luksuznoj kućerini u Banja Luci spot snimala dobra prijateljica Darka Šarića, turbo folk starleta Goga Sekulić. ,,Drugačiji sam po tome što iza mene stoje konkretna djela“. Banjalučani kažu, valjda je mislio na spot Goge Sekulić? Tako prijatelj pevaljke Sekulić pare prosleđuje bliskoj organizaciji ,,Restart“ a ovi dalje i do glavnog trga u Banja Luci.

Na kraju bi bilo nepravedno da ne pomenemo i Nemačku razvojnu agenciju GIZ u Beogradu koja je u momentu pokušaja rušenja aktuelne vlasti u Republici Srpskoj postala centar okupljanja za lidera PDP-a Branislava Borenovića, mladog tatinog milionera Stanivukovića ali i nekih članova ,, Pravde za Davida“. Svi zajedno u GIZ-u osmišljavaju kako destabilizovati Republiku Srpsku.To je samo jedan deo znatno šire priče o destabilizaciji Srpske.