Dijana Grahovac (foto: prijedordanas.com)

“Euroblic” piše i da Grahovčeva nije navela razloge za ovakav potez, ali da se u SDS-u priča o najmanje dva moguća motiva.

Prema prvoj opciji, to je učinila kako bi pokušala da zadrži funkciju u Centralnoj banci BiH nakon promjene vlasti u Sarajevu.

Izvor “Euroblica” tvrdi da je Grahovčeva posredstvom bivšeg kadra SDS-a, sugrađanina iz Prijedora Borislava Bojića, kontaktirala DNS.

List podsjeća da je to partija u koju je nakon izlaska iz SDS-a prešao Bojić, trenutno zaposlen u Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske na čijem je čelu ministar Neđo Trninić iz DNS-a.

Prema drugoj teoriji, navodi “Euroblic”, Grahovčeva je otišla zbog haotičnog stanja u prijedorskom Gradskom odboru SDS-a, gdje više nije u dobrim odnosima sa predsjednikom Milanom Tubinom, a navodno ni sa članom Predsjedništva SDS-a iz Prijedora Majom Dragojević Stojić.

Grahovčeva je bila dio članova SDS-a u Prijedoru koji su svojevremeno sazvali sjednicu skupštine gradske organizacije na kojoj su izglasali smjenu Tubina, ali vrh partije nije prihvatio razultate glasanja, te je imenovao Milana Miličevića i Nemanju Vasića da zajedno sa Tubinom rade na sređivanju stanja u odboru.

Tubin je za “Euroblic” potvrdio da je dobio dopis u kojem Grahovčeva navodi da zbog ličnih razloga više ne može da bude član SDS-a.

Odgovarajući na pitanje da li Grahovčeva prelazi u DNS, Tubin kaže da ne zna i da nije stigao da sa njom razgovara, ali da bi volio da ostane u redovima SDS-a.

Stojićeva je, odgovarajući na pitanje da li odlazak Grahovčeve ima veze sa njom, rekla da su odnosi potpuno narušeni.

“Stvorile su se struje, grupe, znate kako to funkcioniše. Međutim, lično nisam imala neke sukobe”, rekla je Stojićeva.