„U Idlibu su poginula četvorica naših (vojnika), devet je ranjeno, njihovo lečenje se nastavlja u bolnicama. Kao i ranije, odgovorili smo i uvek ćemo odgovarati. Sada se naši napadi nastavljaju. Odlučni smo da nastavimo borbu“, rekao je Erdogan novinarima.

On je dodao da su turske snage izvele 122 artiljerijska i 100 minobacačkih napada na 46 objekata sirijske vojske. U napadu učestvuju i vojni avioni F-16. Operacija se nastavlja.

„Onaj ko želi da proveri snagu turske odlučnosti, shvatiće svoju grešku. Nameravamo da nastavimo naše operacije“, istakao je Erdogan.

Prema njegovim rečima, u napadu turskih snaga u Idlibu stradalo je 30-35 sirijskih vojnika.

Erdogan je dodao da su turski ministar spoljnih poslova, ministar odbrane i šef obaveštajne službe u kontaktu sa ruskim kolegama.

„Ali, što je još važnije, ukoliko ne budemo imali rezultate, sam ću ispričati svom kolegi o ozbiljnosti situacije sa kojom se suočavamo. Ruskim kolegama je upućen signal — ne stajte nam na put“, dodao je turski lider.

Ranije je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da su četiri turska vojnika poginula, a devet je ranjeno u sukobima sa sirijskim vladinim snagama u Idlibu.